אימון אישי לשיפור תקשורת בינאישית

על חשיבות המילים בתקשורת הבינאישית שלנו נכתב לא מעט. ספרים רבים בנושא כגון: "מילים שהורגות"והספר של שלי רוז שרבה: Words that Change Minds, עוסקים בחשיבות התקשורת הבינאישית לקידום סוגיות שונות ולתחושה שלנו. חשיבות המילים היא גם בשיפור התחושה העצמית שלנו, מה שמכונה דיבור עצמי. 

 

אחת הדרכים לנהל דיבור עצמי שיחזק את האופטימיות והחיוביות שלנו הוא שימוש במנטרה עצמית. כבר לפני כ – 3000 שנה הכירו בהודו את החשיבות של שימוש במילים באופן חזרתי על מנת להשפיע על המצב התודעתי של  המוח.

 

אימון אישי באמצעות מנטרה

מקור המילה מנטרה הוא מסנסקריט שזוהי שפה הודית עתיקה. המילה מנטרה בנויה למעשה משתי מילים: מן שמתייחס למחשבות, טרה שמתייחס לרכב או כלי.

 

אחת הדרכים הפשוטות לשפר את התקשורת שלנו עם עצמנו הוא לעשות שימוש במנטרות. המנטרות יכולות להיות קולות כמו במדיטציה או אמירות של משפטים.

 

לפי מחקר שנערך במכון ויצמן במחלקה הנוירוביולוגית על ידי ד"ר נחמה ברקוביץ אוחנה, על מנת להוריד מתח יש לקיים שיח פנימי חוזר כגון שימוש במנטרה בקול. האפקט של ירידה במתח כשמשתמשים במנטרה זהה מאד לאפקט של מדיטציה.

 

תהליך של אימון אישי ואימון אישי לתקשורת בינאישית, מתמקד גם בזיהוי האמונות המגבילות של האדם ועוזר למתאמן להרכיב לעצמו מנטרות –משפטים שיכולים לסייע כאשר המתאמן חש מתח. אחריות המאמן האישי לבדוק שהמנטרה היא ריאלית ולא משהו שאיננו מתחבר למציאות.

 

לכן אמירות כגון: התחלתי את הצעד הראשון ליצירת מציאות אחרת עבורי, המאמן האישי ידגיש בתהליך אימון אישי את החשיבות של החזרתיות בשימוש במנטרות, על מנת למקד את תשומת הלב בצעדים שהמתאמן צריך לנקוט כדי לקדם את עצמו למציאות הרצויה עבורו.

גמישות וסתגלנות בתהליך של אימון אישי ואימון עסקי

שאלה מרכזית שמעסיקה רבות אנשי תעשיה וחינוך, היא מהי התכונה החשובה ביותר שיש לאתרה ולפתחה על מנת לצלוח את אתגרי המאה ה -21?

 

כבר במאה ה – 20 התברר שאינטליגנציה שכלית אינה הגורם הבלעדי שאחראי על הצלחה של הפרט והארגון, אלא שנדרשת אינטליגנציה נוספת והיא אינטליגנציה רגשית. 

 

כיום כשאנו מצויים במאה ה -21 מדברים על יכולת נוספת המכונה סתגלנות. סתגלנות היא היכולת של הפרט להתאים את עצמו לסביבה משתנה.

 

נטלי פראטו מנהלת אסטרגטית בקרן השקעות אמריקאית, אחראית על איתור מייסדי חברות סטארט אפ לצורך השקעה כלכלית, מציינת שהיכולת להסתגלות לדעתה, היא גם סוג של אינטליגנציה שניתן לבחון ולשפר. מאמין אישי ועסקים במאה ה -21, צריך לקחת בחשבון היכן נמצא המתאמן בציר של בין הקשיחות לסתגלנות.

 

השאלות שמאמן אישי ומאמן עסקי צריכים לשאול בתהליך של אימון אישי ואימון עסקי, צריכות לגעת פחות בעבר אלא יותר בעתיד. לדוגמא: במקום לשאול שאלה שמתחילה: "מהו נסיונך ב…?" או "ספר לי על הצלחה עסקית שכבר הובלת?" כדאי על פי  פראטו, לשאול שאלות כגון: מה יקרה אם לפתע יוודע לך שהחברה מעתיקה מקום ליבשת אחרת, וכל העסקאות ייעשו אונליין במקום בחנויות עצמן?

 

המאמן האישי והמאמן העסקי צריכים לעודד את המתאמן לתרגל מצבי ראייה שבה הם מדמיינים סיטואציה, שכרגע אולי אינה ראילסטית, אך הם מקבלים הזדמנות לאמן את שריר היצירתיות שלהם וחשיבה מחוץ לקופסא.

אימון לחשיבה תוצאתית
אימונים אישיים